Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, σύσσωμοι θέλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο κο Ι. Βαρδακαστάνη για την εκλογή του στο τιμόνι της Παγκόσμιας Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (IDA). Μας διακατέχει ένα αίσθημα περηφάνιας και αναπτερώνει το ηθικό των Ελλήνων, ανεξάρτητα της αναπηρίας που μπορεί να υφίστανται ή όχι, κάτι που όλοι μας χρειαζόμαστε σε αυτές τις απαιτητικές στιγμές που αντιμετωπίζουμε ως πολίτες αυτής της χώρας.
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολυποίκιλα και δυσεπίλυτα ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη αναπηρική οικογένεια και όχι μόνο.
Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη, μαχητικότητα, υπομονή και επιμονή ώστε να συνεχίζει να αντιμετωπίζει και να αγωνίζεται ακούραστα και αταλάντευτα για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των ατόμων με αναπηρία, χρονίων πασχόντων και των οικογενειών τους σε Ελλάδα (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ) ,Ευρώπη (European Disability Forum) αλλά και παγκοσμίως (International Disability Alliance).
Σύμφωνα με οδηγία της Δ/νσης Συντονισμού ΟΑΕΔ ,είναι δυνατή η εγγραφή στο μητρώο του Οργανισμού Ατόμων με Αναπηρία που πάσχουν από ψυχική πάθηση ή νοητική υστέρηση ή συμπαθολογία ψυχικής πάθησης και νοητικής στέρησης, με ποσοστό 50% και άνω , ακόμα και στην περίπτωση που αναφέρεται ανικανότητα για κάθε εργασία στο ποσοστό αναπηρίας, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ 3 ΕΤΗ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΤΟΜΕΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ.,ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Η ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ.
Εφόσον η γνωμάτευση αυτή έχει τριετή διάρκεια ,οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία παραμένουν άνεργοι χωρίς να ανανεώνουν την κάρτα τους έως και 3 μήνες μετά τη λήξη της γνωμάτευσης.
Τα παραπάνω άτομα μπορούν να ενταχθούν στο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων με αναπηρίες , απεξαρτημένων , αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο ,γυναικών θυμάτων ένφυλης βίας ,θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, που υλοποιείται στα πλαίσια της 38839/383/22-8-2017 ΚΥΑ , όπως τροποποιήθηκε , καθώς και σε όλες τις δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΠΕΠΠΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΠΔΑΜΘ-ΟΑΕΔ