Την Παρασκευή 29-10-2021 παραβρεθήκαμε μετά από πρόσκληση στην βράβευση του συναδέλφου με οπτική αναπηρία Γκαβέλα Αθανάσιου , χρυσού παραολυμπιονίκη στο Τόκυο 2021 στα 100 μέτρα με νέο παγκόσμιο παραολυμπιακό ρεκόρ 10,82 και του οδηγού του Γκαραγκάνη Σωτηρίου.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ(ΑΠΟΦΚΑ ΞΑΝΘΗΣ) και από τον Δήμο Ξάνθης δια του Δήμαρχου Ξάνθης κ Τσέπελη Εμμανουήλ.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ κ Σμάραγδος Κρεμύδας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής ένωσης τυφλών Θράκης κ Ερσίν Μπόζ και η πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ξάνθης κ Κοτσάκη Δήμητρα και ο ολυμπιονίκης στην σκυταλοδρομία 4χ100 στο Σίδνευ Αγγελος Παυλακάκης.
Επακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στην εκδήλωση και ενημέρωση του συναδέλφου μας Γκαβέλα Αθανάσιου για τις παρεμβάσεις στο θέμα της προσβασιμότητας στην περιφέρεια ΑΜΘ, πχ: ηχητικά συστήματα στους φωτεινούς σηματοδότες, οδηγοί όδευσης τυφλών κλπ από τον πρόεδρο της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ κ Κρεμύδα Σμάραγδο καθώς και τις δράσεις που αναλαμβάνει το αναπηρικό κίνημα όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειες τους.