Στις 25-10-2020 στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκαν στις 18-10-2020 στην Κομοτηνή.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται ως εξής:
Πρόεδρος :Κρεμύδας Σμάραγδος προερχόμενος από τον νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ ν Καβάλας.
1ος αντιπρόεδρος:Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος προερχόμενος απο το σωματείο ΑμεΑ ν Εβρου.
2ος αντιπρόεδρος:Βογιατζή Στέλλα προερχόμενη απο το σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης,
Γενικός γραμματέας:Αποστολίδης Κωνσταντίνος προερχόμενος από το σωματείο ΑμεΑ Δράμας,
Αναπ. Γενική γραμματέας:Μαμαλιά Δέσποινα προερχόμενη από τον νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ ν Καβάλας,
Ταμίας:Μαρία Σέλβη προερχόμενη από τον σύλλογο διαβητικών Ροδόπης,
Αν ταμίας:Καγιάνη Θεοδώρα προερχόμενη από τον σύλλογο γονέων,κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό ν Καβάλας,
Οργανωτικός γραμματέας: Ποιμενίδης Ηλίας προερχόμενος από την ,Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης "Άγιοι Θεόδωροι"
Αναπ.οργανωτική γραμματέας: Διαμαντή Παναγιώτα προερχόμενη από το σωματείο ΑμεΑ ν Δράμας.
Για την ελεγκτική επιτροπή οι εξής:
Πρόεδρος Παρασχίδου Αμαλία σύλλογος Νεφροπαθών Π.Ε Καβάλας,
Αντιπρόεδρος Φαναρά Σοφία Σύλλογος Διαβητικών Π.Ε Ροδόπης,
Γραμματέας Παπαδόπουλος Κωνστ/ντίνος Σύλλογος Μέριμνα ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης "Άγιοι Θεόδωροι"
Το νέο ΔΣ απαρτίζεται πλέον από έμπειρα και ικανά στελέχη που θα εργαστούν αγόγγυστα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες της περιφέρειας μας,στελέχη που δεν διακατέχονται από προσωπικές φιλοδοξίες αλλά από ανιδιοτέλεια και θέληση για προσφορά.
Το νέο ΔΣ της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ αναλαμβάνοντας καθήκοντα για την επόμενη περίοδο 2020-2024
έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν ,αλλά με την συνεργασία των φορέων και μελών που εκπροσωπεί θα φέρει εις πέρας την

 

 

Στις 24/9/2020 αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ και εκπρόσωποι της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ και του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβαλας επισκέφθηκαν το Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών του Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή, προκειμένου να συζητήσουν αρχικά για το έργο το οποίο κατασκευάζεται στην λιμνοθάλασσα Κεραμωτής και αφορά προσβάσιμη διαδρομή 610 μέτρων στις όχθες της λίμνης. Οι υποδομές προσβασιμότητας θα αποτελούνται από θέσεις σταθμευσης ΑμεΑ, κιόσκι και παγκάκια στα οποία θα μπορούν να ξεκουράζονται οι επισκέπτες, τουαλέτες ΑμεΑ, ειδικό δάπεδο για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και ειδική σήμανση για πληροφορίες με γραφή Braille. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα όπου και υποβλήθηκαν προτάσεις από τους συνεργάτες της ΕΣΑμεΑ, κο Αλέξανδρο Μουρούζη και τον εμπειρογνώμονα μηχανικό – αξιολογητή κο Παναγιώτη Τσαλή. Με την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει αξιολόγηση από κλιμάκιο της ΕΣΑμεΑ και των φορέων μελών της. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός των άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ κος Κρεμύδας Σμάραγδος με την Αν. Γεν. Γραμματέα κα Μαμαλιά Δέσποινα και τον Αντιπρόεδρο Β΄ του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ κο Μασμανίδη Δημήτριο, ο πρόεδρος του κέντρου πληροφόρησης του Δήμου Νέστου καθηγητής κος Γαιτατζής Γεώργιος και ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Δήμου Νέστου κος Χιώτης Κων/νος με τους συνεργάτες του.