Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, όπως επιτάσσει το Καταστατικό, η Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας και στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για το έτος 2020. Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν:
1. Η εκλογή 3μελούς Προεδρείου της Συνέλευσης
2. Η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
3. Ο Διοικητικός Απολογισμός (Έκθεση πεπραγμένων) για την περίοδο από 01/01/2019 έως 31/12/2019
4. Ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2019
5. Η Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
6. Ο προϋπολογισμός του έτους 2020
7. Οι εγκρίσεις απολογισμών του έτους 2019 και του προϋπολογισμού 2020
8. Ο ορισμός Ημ/νίας αρχαιρεσιών για εκλογή μελών του Δ.Σ, εκπροσώπων ΠΟΜΑΜΕΑ, εκπροσώπων ΕΣΑΜΕΑ
Στη Γ.Σ. παρέστησαν μέλη του Σωματείου από τους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τα οποία ενημερώθηκαν για τα ανωτέρω θέματα και τα ενέκριναν με τη διαδικασία ψήφισης δια της ανατάσεως χειρός όπως ορίζει το καταστατικό του Σωματείου.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την πολυπληθή παρουσία των μελών του Σωματείου στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και ζήτησαν να παραμείνουν όλοι ενεργοί για να έχει φωνή το Σωματείο ΑμεΑ Ν.Δράμας σε προτάσεις και επεμβάσεις θεμάτων αναπηρίας εφόσον εκπροσωπεί άτομα με αναπηρία.
Μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας παρουσία εκπροσώπων της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Αν.Μακεδονίας & Θράκης, εκπροσώπου του κυβερνητικού Βουλευτή ΝΔ Ν. Δράμας, εκπροσώπων των βουλευτών Σύριζα & ΚΙΝΑΛ, αιρετών της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων, φορέων ,σωμάτων ασφαλείας, μελών και φίλων του Σωματείου. Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν πρόσωπα που εργάζονται στον ΕΦΚΑ Μισθωτών Δράμας (Πρώην ΙΚΑ Δράμας) για την ευαισθησία και την εν γένει στάση τους ως προς τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα ως προς τα άτομα με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ ευχαρίστησαν θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και όλους αυτούς που στηρίζουν έμπρακτα το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Δράμας, που η ύπαρξη και η λειτουργία του είναι απαραίτητη στην περιοχή της Δράμας, εφόσον εξυπηρετούνται σε αυτό καθημερινά και σε καθορισμένο ωράριο λειτουργίας, δεκάδες άτομα με αναπηρία.

Από την σημερινή επίσκεψη της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ στην Ξάνθη με εκπροσώπους απο Καβάλα τον πρόεδρο της ΠΟΜΑμεΑ κο Σμαραγδο Κρεμυδα,και την Αν.Γ. Γραμματέα κα Πέννυ Μαμαλιά, απο Εβρο τον Αντιπρόεδρο Α΄ κο Κώστα Ευθυμιάδη,από Ξάνθη την Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ξάνθης κα Δήμητρα Κωτσάκη, την Οργανωτική Γραμματέα ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ κα Γλυκερία Νότα και την Αν. Ταμία κα Μαρία Χριστοφορίδου και απο την Ροδόπη τον Πρόεδρο Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης κο Τρύφωνα Καρούντζο και την Αντιπρόεδρο Β΄ κα Στέλλα Βογιατζή. Συναντηθήκαμε πρώτα στην Αντιπεριφέρεια ΠΕ Ξάνθης με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κο .Νίκο Ευφραιμίδη, κατόπιν ακολούθησε συνάντηση στο δημαρχείο με τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κο.Γιάννη Μπούτο και τον αντιδήμαρχο οικονομικών κο Μανώλη Φανουράκη. Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα οπου ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματισμούς γύρω απο θέματα που ταλανίζουν τον χώρο μας και κατά τέθηκαν προτάσεις για την βελτίωση των υποδομών για τα άτομα με αναπηρία στην ΠΕ Ξάνθης. Έπειτα στο χώρο του Δημαρχείου κόψαμε και την Βασιλόπιτα της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ οπου τυχέρη της χρονιάς ήταν η Οργανωτική Γραμματέας κα Νότα Γλυκερια και ακολούθησε το πρώτο Δ. Σ. για το 2020.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, άτομα στέκονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, άτομα στέκονται, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
+4
 
84
Απήχηση
24
Αλληλεπιδράσεις