Φωτογραφικό υλικό απο το Γ.Συμβούλιο της ΕΣΑμεΑ στην Τρίπολη στο οποίο παραβρέθηκε ο Ν.Σύλλογος ΑΜεΑ ν.Καβάλας με τον εκπροσωπο του κ.Κρεμύδα .
Με επιτυχία διεξήχθη το συνέδριο για τον Τουρισμό για όλους
Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες του Συνεδρίου "Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑΜΕΑ και Ιατρικό Τουρισμό" που πραγματοποιήθηκε το τριήμερα 7-9 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη, με συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΕΣΑμεΑ και την ΠΟΑμεΑ Πελοποννήσου.

Παράλληλα, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση από τον διοικητή του ΟΠΕΚΑ κ. Πλιάκη και από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΠΥ κ. Γεωργακόπουλο για θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος της ΠΟΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής πραγματοποίησαν ομιλίες το πρωί της Κυριακής.
Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία για την διοργάνωση του διεθνούς τριήμερου συνεδρίου. Ο κ. Βαρδακαστάνης σημείωσε ότι "είναι σημαντικό να αναζητούμε νέους δρόμους στον τομέα της τουριστικής πολιτικής" και μάλιστα τόνισε πως "ο τουρισμός για όλους δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας και ευσπλαχνίας αλλά είναι πολιτική πράξη, επιχειρηματική πράξη και πράξη που αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας περιοχής".
Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ επεσήμανε ότι για να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα μίας περιοχής αυτή πρέπει να είναι πρώτα και κύρια προσβάσιμη στα άτομα που κατοικούν σε αυτή και στη συνέχεια στα άτομα που θα φιλοξενήσει. Δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει στον τομέα αυτό αλλαγή πολιτικής και ανέφερε πως στη χώρα μας οι οάσεις που υπάρχουν σε αυτό το επίπεδο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ερήμου. Ο κ. Βαρδακαστάνης ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της καθώς και τη διοίκηση του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας αλλά και του Συλλόγου της Πελοποννήσου για την δουλειά που έχουν κάνει.