Μεγάλο σε παλμό και όγκο ήταν το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο εχθές 2 του μηνός στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία σήμερα στις 3 του Δεκέμβρη.
Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η απουσία της Υπουργού από το Υπουργείου της ή κάποιου προσωπάρχη ή τμηματάρχη του Υπουργείου για την παραλαβή του ψηφίσματος. Αρκεστήκαμε στην παρουσία του φύλακα. Το μόνο πολιτικό πρόσωπο που παραστάθηκε ήταν ο Περιφερειάρχης, κύριος Τζιτζικώστας.

Διατρανώσαμε τα πάγια και σταθερά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος και καταδείξαμε με τον όγκο και την παρουσία μας ότι τα καθημερινά προβλήματα για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των συγγενών αυτών δεν θα μας αφήσουν αμέτοχους. Επιπλέον,δηλώσαμε την παροχή τεχνογνωσίας προς την εκάστοτε κυβέρνηση ώστε το 16% του πληθυσμού να ζει με αξιοπρέπεια και ισοτιμία.

Το σωματείο ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης πρωτοστάτησε για άλλη μία φορά στη κινητοποίηση εκπροσωπώντας την πρωτεύουσα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή.