Τη Κυριακή 19-6-2022 η ΠΟΜΑμεΑ Α.Μ.Θ το Β ΄θμιο όργανο εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στη Περιφέρεια Α.Μ.Θ , και μέλος της ΕΣΑμεΑ πραγματοποίησε τη προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις εγκαταστάσεις της δομής του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ στη Κομοτηνή με τη παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΣΑμεΑ κ. Γιάννη Λυμβαίου.
Γεγονός ουσιαστικής σημασίας είναι η πραγματοποίηση της συνεδρίασης της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ που έγινε στο χώρο της συγκεκριμένης δομής προκειμένου να αναδείξουμε το πλαίσιο της καλής συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του επίσημου αναπηρικού κινήματος της χώρας υπό την αιγίδα της ΕΣΑμεΑ , της ΠΟΜΑμεΑ και του Κ.Κ.Πρόνοιας Α.ΜΘ και της διοίκησης του. Στη συζήτηση που ακολούθησε o κ. Λυμβαίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αποιδρυματοποίησης μέσω της δημιουργίας στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης δια της απαιτούμενης και αναγκαίας συνεργασία ς της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού και του αναπηρικού κινήματος με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εντός κι εκτός των δομών.
Η οικοδέσποινα κ. Τζαμπαζλή , πρόεδρος του Κ.Κ.Π.ΑΜΘ μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και παρείχε στο Δ.Σ και τους συνέδρους της ΠΟΜΑμεΑ αλλά και τους υπόλοιπους καλεσμένους από τη τοπική αυτοδιοίκηση όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για το όσο δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα της διαδικασίας .Αναφέρθηκε δε στις βελτιώσεις που έγιναν στις υποδομές κι εγκαταστάσεις των δομών αλλά και παρεχόμενες υπηρεσίες των φιλοξενούμενων και περιθαλπόμενων αλλά και στη δημιουργία του σημαντικού έργου των Σ.Υ.Δ ( Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Σημαντική ήταν και η βράβευση του προϊσταμένου της Περιφερειακής διεύθυνσης του ΟΠΕΚΑ ΑΜΘ στη Κομοτηνή Κ. Νικόλαου Γεωργίου για τις υπηρεσίες που παρέχει στα άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες της περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Αναφέρθηκαν επίσης οι καλές πρακτικές της δομής Άγιοι Θεόδωροι( σύλλογος μέριμνα ς ΑμεΑ νοητικής υστέρησης ν. Ροδόπης) από τον κ. Ποιμενίδη Ηλία, αντιπρόεδρο της δομής και οργανωτικό γραμματέα της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ αλλά και εκπρόσωπο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση όσον αφορά τη δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων αλλά και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους της δομής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με τη παρουσία τους , ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κομοτηνής και Μαρωνείας κ.κ Παντελεήμωνος, o εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ και σύμβουλος υγείας κ.Θεοδωρίδης Δημήτριος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας και κοινωνικής μέριμνας κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, , οι Δήμαρχοι Καβάλας κ Μουριάδης Θεόδωρος, Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος , Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο γ.γ του ΚΟΙ.Σ.ΠΕ Καβάλας κ. Αντώνης Κώστας , η υποδιοικήτρια της Τροχαίας Κομοτηνής κ. Αννα Ταχτατζή, όπως επίσης παρατηρήθηκαν σημαντικές κι αδικαιολόγητες απουσίες των επικεφαλής τοπικών αρχών που συζητήθηκαν αρνητικά.
Ευχαριστούμε πολύ το Κ.Κ.Π ΑΜΘ, τη Πρόεδρο και το Δ.Σ , όπως επίσης και τους εργαζόμενους της δομής για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, όπως επίσης όλους τους παριστάμενους επίσημους προσκεκλημένους μας που μας τίμησαν με τη παρουσία τους, τους συνέδρους, εθελοντές και τη διερμηνέα της νοηματικής γλώσσας κ Σταυρούλα Καραμανλή που εθελοντικά παρείχε τις υπηρεσίες της.