Στις 19/07/2023 στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γεν. συνέλευση της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ. Η ΠΟΜΑμεΑ είναι το δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης καθοδήγησης και συντονισμού των ενεργειών και πολιτικών του αναπηρικού κινήματος στην περιφέρεια . Παρόλες τις δύσκολες συνθήκες (λόγω των υψηλών θερμοκρασιών) η συμμετοχή των συνέδρων ήταν αθρόα δεδομένου ότι συμμετείχαν από Δράμα έως Ορεστιάδα.
Στην γ.σ. παρουσιάστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία και απολογισμοί των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τον χώρο των ΑμεΑ, τόσο προεκλογικές όσο και μετεκλογικές.
Αφού ολοκληρώθηκε η γ.σ. ακολούθησε η ημερίδα της ΕΣΑμεΑ με τίτλο << Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για την αναπηρία>>. Ο αντιπρ. της ΕΣΑμεΑ κ. Κεσόγλου αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του αναπηρικού κινήματος από την σύσταση μέχρι σήμερα. Ενώ Οργ. Γραμματέας κ. Λυμβαίος και η Υπευθ. Διεθνών σχέσεων κ. Ζαφειροπούλου αναφέρθηκαν στα προγράμματα που υλοποιεί η ΕΣΑμεΑ τον τελευταίο χρόνο.
Στο τέλος της ημερίδας δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες των προγραμμάτων του IN-ESAMEA, να τοποθετηθούν και να εκφράσουν απόψεις και συναισθήματα που αποκόμισαν από την εμπειρία τους στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΜΕΑ ΑΜΘ κ. Κρεμύδας. Η εκδήλωση διεξήχθη στην κλιματιζόμενη αίθουσα της ΠΕ Καβάλας Ν. Μάρτη. Παράλληλα όμως ,υποστηρίχθηκε από live streaming στο fb, στο youtube και στο www.in-esamea.gr.
Ευχαριστούμε θερμά τον αντιπερ. κ. Αλέξη Πολίτη για την παραχώρηση της αίθουσας και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μας, το Τμήμα Πληροφορικής και ιδιαίτερα τον Τμηματάρχη κ. Ευριπίδη Ζαιμίδη και τον υπάλληλο κ. Κωνσταντίνο Κλεανθίδη για την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν, τον κ. Μαούνατζη για την ενεργοποίηση της Μικροφωνικής όπως και το συνεργείο της ΕΣΑμεΑ που ήρθε από την Αθήνα για την κάλυψη του live streaming.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που μελετούν και πίνακαςΜπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα και άτομα που μελετούνΜπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που μελετούν και πίνακαςΜπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που μελετούν και κείμενο