Επ’ αφορμή των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας που διαδραματίστηκαν στον δήμο Αβδήρων Ξάνθης , την Τρίτη 9/6/2020 πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας , από τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Σταμάτη Γεώργιο, συνοδευόμενο από τον Γ. Γραμματέα της ΕΣΑμεΑ κο Λυμβαίο Ιωάννη, την πρόεδρο του ΚΚΠ ΑΜΘ κα Τζαμπασλή Αναστασία, τον πρόεδρο της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ κο Κρεμύδα Σμάραγδο, την Αν Γ.Γραμματέα κα Μαμαλιά Δέσποινα, την Οργ.Γραμματέα κα Νότα Γλυκερία, την πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ξάνθης κα Κωτσάκη Δήμητρα, την πρόεδρο του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης κα Μπαγιατοπούλου Ρούλα και τον πρόεδρο της Π.Ε Τυφλών Θράκης κο Μπόζ Ερσίν.
Επακολούθησαν διαδοχικές επισκέψεις αρχικά στο ΕΕΕΕΚ Γενησέας Αβδήρων Ξάνθης οπού συναντήσαμε τον διευθυντή κο Ψωμακέλλη και στην οικογένεια του μικρού Θανάση.
Κλείνοντας τον κύκλο των επισκέψεων και αφού διαμορφώσαμε ιδίαν άποψη αποκτώντας μια πλήρη εικόνα των δεδομένων της υπόθεσης, επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο του οικείου Δήμου Αβδήρων κο Τσιτιρίδη Γεώργιο οπού του μετεφέρθη η ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης και του θέσαμε το πλαίσιο των ενεργειών που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να υπάρξει όσο το δυνατόν θετικότερο αποτέλεσμα για τον μικρό Θανάση και την οικογένεια του.
Σημαντικότατο ρόλο στην θετική έκβαση της υπόθεσης έπαιξε η παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ που έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη, ότι τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απροστάτευτα , υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται και ότι θα πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση , στιγματισμός και η περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία αλλά και ο διασυρμός της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης τονίστηκε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες θα πρέπει να βρουν τον βηματισμό τους και να αναλάβουν ένα πιο ενεργό ρόλο για την υποστήριξη της οικογένειας αλλά και την ενημέρωση και εκπαίδευση των τοπικών κοινωνιών.
Συγχαίρουμε τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Σταμάτη Γεώργιο και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για την άριστη συνεργασία και τον συντονισμό των ενεργειών που επέφεραν αυτό το αρχικά θετικό αποτέλεσμα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται η Anastasia Tzabazli, άτομα κάθονται, πίνακας, σαλόνι και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνονται οι Ζέφη-Ρούλα Σιδηροπούλου-Μπαγιατοπούλου, Dimitra Kotsaki και Anastasia Tzabazli, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, περιλαμβάνονται οι Ζέφη-Ρούλα Σιδηροπούλου-Μπαγιατοπούλου, Anastasia Tzabazli, Γλυκερία Νότα, Σμαραγδος Κρεμυδας και Penny Sugar, άτομα κάθονται, σαλόνι, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνονται οι Σμαραγδος Κρεμυδας και Penny Sugar, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες