Την Παρασκευή, 13 Ιουλίου, εκπρόσωποι από το Δ.Σ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Α.Μ.Θ από Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα βρέθηκαν στην πόλη της Δράμας και πραγματοποίησαν τις εξής επισκέψεις:
Ι) Στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ Παύλο, τον οποίο ευχαριστούμε για την διαχρονική υποστήριξη του.
ΙΙ) Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, κ. Λιάτση Νικόλαο, με τον οποίο συζητήσαμε φλέγοντα ζητήματα σχετικά με την υγεία. 
ΙΙΙ) Στο Δημοτικό ΚΔΑΠ-μεΑ δήμου Δράμας, όπου ενημερωθήκαμε για τις ειδικότητες των εργαζομένων του, καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους απασχολούμενους. Επίσης, ξεναγηθήκαμε στις καινούργιες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του κτηρίου.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων ΑμεΑ της περιοχής.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας στα φιλόξενα γραφεία του Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε Δράμας, όπου συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, παραδείγματος χάρη συντάξεις ΑμεΑ και προσωπική διαφορά, ελεύθερη διέλευση διοδίων Εγνατίας οδού και τοπικές μονάδες υγείας (Το.Μ.Υ) που έχουν ιδρυθεί, αλλά και θέματα που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα και αφορούν την περιοχή της ΠΕ Δράμας.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.Μ.Θ και το Δ.Σ της φροντίζει να συνεδριάζει σε διαφορετικές περιοχές κάθε φορά, κάνοντας αισθητή την παρουσία της, επιλαμβανόμενοι των σοβαρών θεμάτων που προκύπτουν κατά καιρούς σε συγκεκριμένες περιοχές, προσπαθώντας να δίνει τις αναγκαίες λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

 

 

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜΘ την Παρασκευή 15/6/2018 παρευρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου κο Δ. Πέτροβιτς και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κο Ε. Λαμπάκη. Οι συναντήσεις ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, παρ'όλα αυτά μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν το χώρο των ατόμων με αναπηρία χρόνιος πασχόντων και των οικογενειών τους.
Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της προσβασιμότητας και την ευρύτερη διάσταση της έννοιας αυτής, την δυνατότητα δημιουργίας κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και την έλλειψη παρόμοιων δομών ευρύτερα στη περιφέρεια ΑΜΘ. Επίσης συζητήθηκε το θέμα των προσβάσιμων παραλιών (τουρισμός ΑμεΑ) αλλά και για το φλέγον ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων ΑμεΑ από τα διόδια της οδού και η ανατροπή του δικαιώματος αυτού με την πρόσφατη ΚΙΑ ΦΕΚ τεύχος Β΄ 2090 7-6-2018. Στην συνέχεια μας παραχωρήθηκε η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ μας.