Την Δευτέρα 27/11/2017 Στην Καπναποθήκη του Δήμου Καβάλας το Δ.Σ της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ με δυο εκπροσώπους του, συμμετείχε στην Περιφεριακή Διαβούλευση με θέμα την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας ΑΜ.Θ για το 2018.
Η εκδήλωση διεξήχθη παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ.Θ κυρίου Μέτιου Χ. Του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ. Καβάλας Μαρκόπουλου Θ. Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμου, κυρίου Αντωνιάδη Κ. όπου και τοποθετήθηκαν σχετικά. Επίσης παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού των Περιφεριακών Ενοτήτων Καβάλας και Δράμας, Εκπροσώπων του Τουρισμού αλλά και άλλων φορέων και Συλλόγων που συσχετίζονται με το Τουριστικό Προϊόν. 
Η συμμετοχή της ομοσπονδίας ΑΜΘ, αποσκοπούσε στην ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία ως Επισκέπτες – Τουρίστες της Περιφέρειας και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και φιλοξενίας τους, σε ένα Προσβάσιμο, Φυσικό και Δομημένο Περιβάλλων, Πχ ( Τουριστικά Καταλύματα Προσβάσιμες παραλίες, Εναλλακτικός Προσβάσιμος, Ιαματικός Τουρισμός ) .
Μας δόθηκε η δυνατότητα να προτείνουμε την δημιουργία ενός ένθετου ενημερωτικού φυλλαδίου, που να αναφέρει όλους τους Προσβάσιμους Τουριστικούς Προορισμούς της Περιφέρειας μας, καθιστώντας τόπο έλξης Τουριστικού Ενδιαφέροντος Ατόμων με Αναπηρία.