Μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης και του Δημάρχου κου Τσιτιρίδη Γεωργίου, η τοποθέτηση του σύγχρονου αυτόνομου μηχανισμού πρόσβασης στη θάλασσα "Seatruk", για άτομα με κινητική αναπηρία σε μια πολυσύχναστη παραλία των Αβδήρων, πλησίον του beach bar Porto Molo. Το συγκεκριμένο seatruk είναι τεχνολογικά προηγμένο με ενσωματωμένη ντουζιέρα, φωτισμό, συναγερμό αλλά και δίνει την δυνατότητα παροχής πληροφοριών μέσω διαδικτύου για την θερμοκρασία ατμόσφαιρας, θάλασσας και στοιχεία ανέμου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός οτι οι δήμαρχοι των παραλιακών δήμων της περιφέρειας ΑΜΘ είναι γνώστες των ζητημάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, κατοίκων της περιοχής αλλά και επισκεπτών - τουριστών, μεριμνώντας για την βελτίωση της προσβασιμότητας των συνθηκών ποιότητας ζωής των ΑμεΑ. Την συγκεκριμένη πρωτοβουλία επικρότησε η εταιρία κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στην περιφέρεια μέσω του εκπροσώπου της Δημοσίων Σχέσεων κου Νάκου Σπύρου, την οποία και χρηματοδότησε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Είναι ενθαρρυντικό οτι σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε ως χώρα, υπάρχει η ανάλογη ευαισθητοποίηση εταιριών, αιρετών και πολιτών, για την ανάληψη υποστηρικτικών δράσεων που έχουν θετικό αντίκτυπο σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτή των ατόμων με αναπηρία. Αναμένουμε με χαρά αντίστοιχες δράσεις σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ.