Καλώς ορίσατε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ) που ιδρύθηκε το 2014 με έδρα την Κομοτηνή, είναι το δευτεροβάθμιο όργανο της εκπροσώπησης των ΑμεΑ, χρονίων πασχόντων και των οικογενειών τους, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και ενταγμένοι στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας με αριθμό 016224ΣΥΠ1201ΧΟ33Ν/154, καθώς επίσης και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αριθμό 01624ΣΥΠ1201ΧΟ33Ν/1428.

Σκοποί της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της, εκτός των άλλων είναι:

  • Η οργάνωση
  • Η ενημέρωση
  • Η συσπείρωση των φορέων εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία, χρόνιων πασχόντων και των οικογενειών τους που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Το Αναπηρικό κίνημα συνεχίζει την προσπάθεια αυτοοργάνωσης του, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, έπειτα από αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 17/11/2016 στην πόλη της Κομοτηνής.